Rugaciune de Dimineata

- scrisa de Parintele Arsenie Boca -

   Doamne Isuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri, mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.
   Doamne Isus Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.
   Doamne, Cela care vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impieicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.
   Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre.
   Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.
   Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.
   Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochi Tai, sa taim in veci prin viata Ta.
        Lumina si Bucuria noastra, slava Tie ! AMIN .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu